Iso Prime CFM 1000g, Amix Nutrition [IZOLAT BIAŁKA]
129,00 zł
IsoPrime CFM 1kg firmy Amix Nutrition to izolat białka serwatki, stworzony by sprostać największym wymaganiom. Odżywka Amix to gwarancja świetnej regerneracji, pełnego aminogramu, “0” cukru i tłuszczu, oraz najwyższej 90% zawartości białka. DOSTĘPNY W 16 SMAKACH!
Certyfikat CFM (mikro filtracja krzyżowa) zastosowany w IsoPrime zapewenia najwyższą jakość surowca białkowego na rynku, dbając o aspekty tj. frakcje białkowe – Beta-Lactoglobulin, Alpha-Lactoglobulin, Serum Albumin, Immunoglobulin, Glomomacropeptide,Lactoferrin, Lactoperoxidaza) – które poprawiają pracę naszego układu pokarmowego czy systemu odpornościowego. Niedostępne w większość preparatów tego typu, innych firm suplementacyjnych.
Amix IsoPrime CFM charakterystyka
- wysoka zawartość białka – 90%. niska zawartość cukru i tłuszczu
- bez laktozy, glutenu i aspartamu
- idealna rozpuszczalność i delikatna konsystencja – dostępne w 16 PYSZNYCH SMAKACH
- natychmiastowa absorbcja do mięśni, łatwe trawienie
- najlepszy profil aminokwasów
TYLKO U NAS WSZYSTKIE SMAKI AMIX ISO PRIME CFM 1KG
Kupując u nas masz gwarancję że produkt jest w 100% Oryginalny. Jesteśmy jedynym, certyfikowanym dystrybutorem marki Amix Nutrition w Polsce.

amix-iso-prime-1kg-wszystkie-smaki.jpg
Dokładny opis, dawkowanie i skład produktu poniżej
Opis
AMIX Iso Prime CFM jest doskonałym wsparciem dla osób trenujących, przestrzegających zdrowej, zbilansowanej diety. Produkt nie zawiera praktycznie w ogóle tłuszczu ani węglowodanów, zawartość białka na 100g produktu wynosi aż 90%! Dodatkowo odżywka białkowa od AMIX stworzona została z wykorzystaniem innowacyjnej mikrofiltracji w przepływie krzyżowym – CFM®.
Izolat amix Iso Prime z certyfikatem CFM
Technologia CFM® sprawia, że białko serwatkowego uzyskane za pomocą tego procesu jest wolne od wszelkiej maści zanieczyszczeń chemicznych. Jednym z najczęściej wykorzystywanych sposobów do produkcji izolatów serwatkowych jest separacja jonowa. Podczas tego procesu białko poddawane jest działaniu substancji chemicznych (przykładowo kwas solny, wodorotlenek sodu). Białka wyprodukowane metodą CFM przez Glanbia® są wolne od wszelkich zanieczyszczeń i zapewniają najwyższą jakość produktu cechującego się niezwykle wysoką biodostępnością.

jak powstaje białko CFM
Chcesz wiedzieć dokładnie jakie korzyści daje suplementacja białkiem z certyfikatem CFM? Dlaczego jest lepsze od tradycyjnych odżywek białkwych? Zobacz nasz wyczerpujący artykuł – w którym pokazujemy w przyjazny sposób jakie korzyści daje białko CFM zastosowany w Amix IsoPrime.
Białko z dodatkiem enzymów
Pewnie nie raz spotkałeś się z sytuację kiedy to po ciężkim treningu – spożyłeś suplement białkowy, który wywołął uczucie dyskomfortu w żołądku. W odżywkach białkowych od Amix – taka sytuacja nie będzie miała miejsca. A to wszystko dzięki DigeZyme. A co to takiego? Jest to odpowiednio wyselekcjonowana mieszanka enzymów trawiennych, opracowana i opatentowana przez Amerykańską Sabinsa Corporation. Enzymy zawarte w systemie DigeZyme® .Pomagają w rozkładaniu makrocząsteczek na mniejsze elementy, między innymi aminokwasów które znajduja się w Twojej odżywce. Ułatwia i przyspiesza proces trawienia, oraz wykorzystanie wszystkich składników odżywczych przez organizm.
DIGEZYME SKŁADA SIĘ Z 5 ENZYMÓW TRAWIENIA

digezyme enzymy trawienne
- Amylaza: enzym trawienny którego funkcją jest zerwanie wiązań skrobi i innych polisacharydów, co powoduje wchłanianie glukozy. Jest to enzym trawienny, który pomaga trawić węglowodany.
- Celulaza: Pomaga zerwać wiązania celulozowe, włókno roślinne, powodując glukozę i umożliwiając
- Lipaza: enzym uzyskany w drodze fermentacji Rhizopus oryzae, który rozrywa wiązania między tłuszczami, głównie trójglicerydami, aż do uzyskania glicerolu i wolnych kwasów tłuszczowych, które później zostaną wchłonięte. Pomaga trawić tłuszcze
- Proteaza: enzym uzyskany w drodze fermentacji Spergillus oryzae, którego funkcją jest zerwanie wiązań między aminokwasami, aż do uzyskania wolnych wchłanialnych aminokwasów. Pomaga trawić białko.
- Laktoza: enzymy trawienne który rozrywa wiązania laktozy (cukru mlecznego) w celu uzyskania glukozy i galaktozy. Pomaga trawić laktozę.
jak działają enzymy trawienne
SŁODZIKI W ODŻYWKACH BIAŁKOWYCH
Substancja słodząca zastosowana w Amix Iso Prime to SPLENDA. Jest to doskonały i bezpieczny słodzik, który jest bardzo powszechnie stosowany w produktach spożywczych. Splenda jest pochodną sukralozy, nie dostarcza kalorii do organizmu. Dzięki temu odżywki białkowe Amix są smaczne, nie dostarczają cukru, a jednocześnie są odpowiednie dla diabetyków i cukrzyków. W przeciwieństwie do większości tego typu substancji, Splenda nie zostawia nieprzyjemnego gorzkiego posmaku (jak w przypadku stewii, czy ksylitolu) oraz nie podnosi poziomu glukozy we krwi.
A jeżeli szukasz równie topowej odżywki białkowej bez substancji słodzących, o smaku naturalnych – sprawdź koniecznie – Amix Zero PRO.

słodziki-poziom-glukozy
Żródło: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5903011/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31697573
Nie wiesz jaki smak wybrać? Przygotowaliśmy dla Ciebie listę pięciu topowych smaków z naszego sklepu www.

najlepsze smaki białka
Zobacz w jakich warunkach powstają suplementy AMIX
Dodatkowe informacje
Waga | 1 kg |
---|---|
Smak | Banan, Ciastko z kremem, Czekolada, Czekolada kokos, Kawa Mocca-Czekolada, Masło orzechowe-karmel, Naturalny, Owoce leśne, Pinacolada, Pistacja, Podwójna biała czekolada, Truskawka, Wanilia |
Skład

amix iso prime skład
Średnie wartości odżywcze w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 383 kcal / 1627 kJ |
Tłuszcze | 1,8 g |
(w tym tłuszcze nasycone | <0,8 g |
Węglowodany | 1,8 |
z czego cukry | <1 g |
Białka (sucha masa) | 90 g |
białko (sucha masa) do aromatów czekoladowych | 87 g |
Sól | <1 g |
Skład: 100 g (czekoladowy) CFM ® białka serwatkowego z frakcji białkowych / mleko / kakao w proszku, aromatów, środków zagęszczających: guma ksantanowa i guma guar, emulgator : lecytyna sojowa , wieloenzymatycznych kompleks Digezyme ® (amylaza, celulaza , laktaza, lipaza, obojętna proteaza bakteryjna) 150 mg, substancje słodzące: sukraloza (Splenda ® ) i acesulfam K
Składniki w 100 g (podwójna biała czekolada): izolat białka serwatkowego CFM ® z frakcjami białkowymi (z mleka) , kakao w proszku, aromat, zagęszczacze: guma ksantanowa i guma guar, emulgator : lecytyna sojowa , kompleks wielu enzymów DigeZyme ® (amylaza, celulaza, laktaza, lipaza, obojętna proteaza bakteryjna) 150 mg, substancje słodzące: sukraloza (Splenda ® ) i acesulfam K
Składniki w 100 g (smak czekoladowo-kokosowy): izolat białka serwatkowego CFM ® z frakcjami białkowymi (z mleka) , proszek kakaowy, aromat, zagęszczacze: guma ksantanowa i guma guar, emulgator : lecytyna sojowa , kompleks wielu enzymów DigeZyme ® (amylaza, celulaza, laktaza, lipaza, obojętna proteaza bakteryjna) 150 mg, substancje słodzące: sukraloza (Splenda ® ) i acesulfam K
Skład: 100 g (smak Moca-Choco-kawy) CFM ® białka serwatkowego z frakcji białkowych / mleko / kakao w proszku, aromatów, środków zagęszczających: guma ksantanowa i guma guar, emulgator : lecytyna sojowa , wieloenzymatycznych kompleks Digezyme ® (amylazy celulaza, laktaza, lipaza, obojętna proteaza bakteryjna) 150 mg, substancje słodzące: sukraloza (Splenda ® ) i acesulfam K
Skład: 100 g (smak orzeszków ziemnych Choco-karmel) CFM ® białka serwatkowego z frakcji białkowych / mleko / kakao w proszku, aromatów, środków zagęszczających: guma ksantanowa i guma guar, emulgator : lecytyna sojowa , wieloenzymatycznych kompleks Digezyme ® (amylazy celulaza, laktaza, lipaza, obojętna proteaza bakteryjna) 150 mg, substancje słodzące: sukraloza (Splenda ® ) i acesulfam K
Skład: 100 g (wanilia) CFM ® białka serwatkowego z frakcji białkowych / mleko / , środki aromatyzujące, środki zagęszczające: guma ksantanowa i guma guar, emulgator : lecytyna sojowa , wieloenzymatycznych kompleks Digezyme ® (amylaza, celulaza, laktazy, lipaza, obojętna proteaza bakteryjna) 150 mg, substancje słodzące: sukraloza (Splenda ® ) i acesulfam K
Skład: 100 g (pinakolada) CFM ® białka serwatkowego z frakcji białkowych / mleko / , środki aromatyzujące, środki zagęszczające: guma ksantanowa i guma guar, emulgator : lecytyna sojowa , barwniki: ekstrakt kurkuminy i buraki; kompleks wielu enzymów DigeZyme ® (amylaza, celulaza, laktaza, lipaza, bakteryjna neutralna proteaza) 150 mg, substancje słodzące: sukraloza (Splenda ® ) i acesulfam K
Skład: 100 g (smak pistacjowy) CFM ® białka serwatkowego z frakcji białkowych / mleko / , środki aromatyzujące, środki zagęszczające: guma ksantanowa i guma guar, emulgator : lecytyna sojowa , barwienie: kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin; kompleks wielu enzymów DigeZyme ® (amylaza, celulaza, laktaza, lipaza, bakteryjna neutralna proteaza) 150 mg, substancje słodzące: sukraloza (Splenda ® ) i acesulfam K
Skład: 100 g (aromat jabłek, cynamon) CFM ® białka serwatkowego z frakcji białkowych / mleko / , środki aromatyzujące, środki zagęszczające: guma ksantanowa i guma guar, emulgator : lecytyna sojowa , barwienie: kompleksy miedziowe chlorofili i chlorogylinů ; kompleks wielu enzymów DigeZyme ® (amylaza, celulaza, laktaza, lipaza, bakteryjna neutralna proteaza) 150 mg, substancje słodzące: sukraloza (Splenda ® ) i acesulfam K
Składników w 100 g (smak owoców / owoców leśnych /) CFM ® białka serwatkowego z frakcji białkowych / mleko / , aromat, środek zagęszczający: guma ksantanowa i guma guar, emulgator : lecytyna sojowa , barwniki: ekstrakt z buraków; kompleks wielu enzymów DigeZyme ® (amylaza, celulaza, laktaza, lipaza, bakteryjna neutralna proteaza) 150 mg, substancje słodzące: sukraloza (Splenda ® ) i acesulfam K
Skład: 100 g (aromat truskawkowy) CFM ® białka serwatkowego z frakcji białkowych / mleko / , środki aromatyzujące, środki zagęszczające: guma ksantanowa i guma guar, emulgator : lecytyna sojowa , barwniki: ekstrakt buraki; kompleks wielu enzymów DigeZyme ® (amylaza, celulaza, laktaza, lipaza, bakteryjna neutralna proteaza) 150 mg, substancje słodzące: sukraloza (Splenda ® ) i acesulfam K
Skład: 100 g (bananowy) CFM ® białka serwatkowego z frakcji białkowych / mleko / , środki aromatyzujące, środki zagęszczające: guma ksantanowa i guma guar, emulgator : lecytyna sojowa , barwniki: kurkuminy; kompleks wielu enzymów DigeZyme ® (amylaza, celulaza, laktaza, lipaza, bakteryjna neutralna proteaza) 150 mg, substancje słodzące: sukraloza (Splenda ® ) i acesulfam K
Skład: 100 g (smak kremowe ciasteczka) CFM ® białka serwatkowego z frakcji białkowych / mleko / kakao w proszku, aromatów, środków zagęszczających: guma ksantanowa i guma guar, emulgator : lecytyna sojowa , wieloenzymatycznych kompleks Digezyme ® (amylaza, celulaza, laktazy , lipaza, bakteryjna obojętna proteaza) 150 mg, substancje słodzące: sukraloza (Splenda ® ) i acesulfam K
Skład: 100 g (NATURALNY) CFM ® białka serwatkowego z frakcji białkowych, guma ksantanowa i guma guar, emulgator : lecytyna sojowa , wieloenzymatycznych kompleks Digezyme ® (amylaza, celulaza , laktaza, lipaza, obojętna proteaza bakteryjna) 150 mg.
Dawkowanie
Zalecane dawkowanie: W zależności od dziennego zapotrzebowania na białko, zażywaj 1 miarkę między posiłkami 1-2 razy dziennie, rozcieńczoną w 250 ml zimnej wody lub odtłuszczonego mleka.
W dnie treningowe najlepiej spożyć porcję IsoPrime CFM bezpośrednio po treningu. W dni bez treningu można stosować jako dodatek lub zamiennik posiłku w celu dostarczenia odpowiedniej ilości białka w diecie i lepszej regeneracji.
Misiek waw –
Białko którego szukałem bardzo długo. Zacząłem przygodę z białkami od takich WPC. Kilka tygodni temu w ręce wpadła mi próbka isoprime. Poprostu rewelacja smak, miszlaność, brak jakich kolwiek rewolucji żołądkowych. 10/10
Piotr Dudek –
Smaczne, rewelacyjne smakowo, duży wybór smaków. Cena spoko za izolat cfm. Polecam.
SEBASTIAN T. –
Stosowałem swego czasu odżywki typu izolat z innych marek jak biotech czy sfd, ale musze przyznać że jakośc produktów Amix jest odczuwalna 🙂 znacznie wyższa zawartośc białko to jedno, ale mało kto zdaje sobię sprawę z zalet oryginalnego surowca CFM. Zawartośc frakcji tj. alfa lakto glubuliny daje sporo plusów dla naszego zdrowia, gdzie innej marki odsprzedają to do koncernów farmaceutycznych.
Marzena T. –
Składowo to zdecydowanie nr. 1 jeżeli chodzio izolaty, które miałam okazję próbować. Ale co do smaku – przyznam szczerze że taki sobie. Miałam czekoladę i czułam trochę sztuczny smak. Przetestuje wanilię, może będziele lepiej.
Aneta U. –
Smak (czekolada) 3,5/5 rozpuszczalnosc 5/5
skład (ilość białka + aminogram) 5/5
Cena 4/5
Radzio T. –
Jeden ze smacznejszych izolatów białka jakie miałem okazje pić. Duży plus za praktycznie zerową pianę i brak problemów żołądkowych, co jest u mnie rzadkością.
5/5
Stefan K. –
Raz że produkt bardzo dobry, miałem wczęśniej białko firmy sfd i bez porównania. Rozpuszczalność super, bez grudek, bez pjany. Do tego bardzo miły Pan odpowiednio doradził i dobrał suplement.
Beata S. –
Izolacik białka CFM z Amixa polecił mi znajomy trener, wcześniej miała spore problemy żołądkowe przy innych produktach tego typu. Tutaj rewelka, brak dyskomfortu w żółądku, smaki super (polecam wanilie!).
Tytus Romek –
Miałem juz kilka izolatów białka, czy to z Biotecha, czy nawet znacznie tańsze SFD, nie czuje za dużej różnicy w działaniu czy sposobie trawienia. Napewno tabela wartości odżywczych pokazuje że składowo Amix Iso Prime jest lepszy, ale jednak 129zł za kilogram to nie mało ;/ zostane chyba przy tańszych odpowiednikach. A jak kogoś stać – no to…
Polaczek –
5/5! nic dodać nic ująć.
Heniu Meniu –
jak izolat białka to tylko Iso primek z amixa 😉
kaja –
Zdecydowanie najlepsze białka na odchudzanie jakie miałam.
wojo –
Piłem wiele białek w swoim życiu trzymających mniej więcej równy poziom ( nie wliczam tutaj białek budżetowych typu kfd – bo tu ciężko mówić o jakości ) CFM amixa jest zdecydowanie jednym z najlepszych dostępnych na rynku jakość surowca 5/5, smak 5/5, rozpuszczalność 5/5. Odżywka białkowa idealna pod każdym względem. No i cena bardzo przystępna.
Bartek –
Rewelacyjny izolat, a cenna 129 zł za 1 kg odżywki białkowej tej klasy to naprawdę mało, a rozpuszczalność konsystencja i szybkość przyswajania 10/10 – naprawdę rewelacja, amix mocno się postarał:), często odstraszała mnie cena i wybierałem troszkę tańsze odżywki tego typu ale jednak teraz wolę troszeczkę dołożyć i mieć produkt najwyższej jakości. PS. biała czekolada zaje…. 😉
Remek –
Mój numer jeden jeśli chodzi o białka z amixa, świetna jakość – moim zdaniem dużo się nie różni od tego tego cfm’u za 169 zł, a jednak różnica cenowa dość spora, no i pyszne smaki naprawdę białko pod względem smakowym porównywalnie jak tradycyjne koncentraty w szczególności polecam od siebie smak jogurt z truskawką, dla mnie po prostu rewelacja 🙂
Hubert W. –
Próbowałem wszystkich izolatów białka z amixa i to w różnych smakach i jak dla mnie najlepszy jest właśnie IsoPrime nie ma większej różnicy jak dla mnie między izolatami za 169 zł, a cena jednak sporo mniejsza i dodatkowo bardzo duża paleta smaków do wyboru.
Marek –
Dla mnie smak kokosowy 10/10 jakość wiadomo świetna, próbowałem również inne smaki i też bardzo dobre chodź kokos jak dla mnie najlepszy 🙂
Sandra –
Dla mnie Isoprime rewelacja, szybko się trawi nie mam żadnych problemów żołądkowych, a co ważne naprawdę dobre smaki, również bardzo dobrze smakują rozpuszczane z wodą, miałam już kilka smaków i tak na prawdę nie było takiego co musiałabym się zmuszać do picia, także polecam.
Grześ –
IsoPrime to mój wybór jeśli chodzi o białka z amixa, jakość dorównuje innym izolatom z tej firmy a cenna naprawdę bardzo przystępna. Ten produkt to taki kompromis między jakością, a ceną.
Zyzo123 –
Powiem krótko, świetny izolat z amix’a, 10/10 we wszystkich aspektach – jakość, smak, opłacalność