Opis
Hydrolizat Amix Pure Whey – perfekcyjne proteiny dla Twoich mięśni
PureWhey HYDRO jest jednym z najlepszych białek na świecie. To w pełni profesjonalne hydrolizowane białko o najwyższej wartości biologicznej i pełnym spektrum aminokwasów. Jest specjalnie zaprojektowany oraz przekształcany, strawiony w procesie hydrolizy na poszczególne aminokwasy, peptydy, dipeptydy i tripeptydy, które doskonale skracają czas wchłaniania białka serwatki. Zawiera bardzo dużą ilość aminokwasów rozgałęzionych BCAA i Glutaminy czyli dwóch bardzo ważnych antykatabolików.

Ogromne zalety jakie niesie ze sobą każda porcja Amix PureWhey Hydro to na pewno, doskonała jakość odżywcza. Kompletny profil aminokwasowy idealnie zregeneruje nasz organizm dostarczając mu niezbędnych wartości odżywczych.
Najważniejsze właściwości:
W badaniach wykazano, że manipulacja polegająca na zwiększeniu ekspresji IGF-1 w miocytach doprowadziła do 15-procentowego wzrostu masy ciała i 14-procentowego wzrostu siły mięśniowej bez zmian stężenia IGF-1 w osoczu. Według niektórych autorów wzrost stężenia IGF-1 w zakresie mięśni szkieletowych pojawia się po okresie tygodnia intensywnej aktywności fizycznej. Ogromna dawka dwóch najważniejszych antykatabolicznych aminokwasów Bcaa oraz Glutaminy. PureWhey Hydro charakteryzuje się również idealną rozpuszczalnością.
Czym jest Hydroliza zastosowana w białku Amix?
Pisząc najprościej – hydroliza białek jest procesem ich rozkładu, rozbiciem jego struktur na mniejsze elementy. Wykorzystuje się do niej enzymy, które rozkładają białka na mniejsze łańcuchy – tzw. Peptydy. Peptyd natomiast powstaje w wyniku kondensacji miedzy grupą karboksylową i aminową takie połączenie nazywamy wiązaniem peptydowym.
Dipeptyd, organiczne związki chemiczne zbudowane z dwóch reszt aminokwasowych połączonych wiązaniem peptydowym. W organizmach żywych powstają na drodze biosyntezy, są także pierwotnymi produktami trawienia białek.
Tripeptyd, jest peptydem pochodzącym z trzech aminokwasów połączonych dwoma lub czasami trzema wiązaniami peptydowymi. Jeśli chodzi o białka, działanie peptydów jest określone przez spójne aminokwasy i ich sekwencję. Reakcja odwrotna, czyli hydroliza, polega na rozerwaniu utworzonych wiązań peptydowych i odtworzeniu poszczególnych aminokwasów. Podsumowując, dzięki procesowi hydrolizy białko ulega rozbijaniu długich łańcuchów peptydowych na krótsze – nasz układ pokarmowy nie jest zbędnie obciążany, może szybciej strawić i przyswoić tego typu suplement. Białka poddane hydrolizie zawierają znikome ilości cukrów, węglowodanów i tłuszczy. Stężenie białka jest bardzo wysokie sięga 80% w suchej masie. Jest to zdecydowanie najlepsza forma białek dostępnych na rynku suplementów.
Anita –
Smak owocowego ponczu mnie zaskoczył. Szczerze nie spodziewałam się takiego szaleństwa. Dobre, nie za słodkie, moge polecić.
Hubert –
Dla mnie nie zawodny.
Filip –
po treningu wchodzi idealnie, szybko gwarantuje efekty 😉
Polish Portal –
Prawdziwy z Ciebie talent i mistrz pióra. Z ogromną łatwością przekładasz myśli na słowa a słowa na zdania… trzymaj tak dalej, dbaj i pięlęgnuj swego bloga… Skąd czerpiesz tak ciekawe inspiracje ?
bizon –
świetna po treningowa odżywka ! dobra regeneracja spory zastrzyk energii
qweerty –
typowa odżywka po treningowa! dobrze odżywia i regeneruje ! polecam
bysior –
hydrolizaty to klasyka białek 🙂 w każdym detalu dopracowane !
boniek –
jakość top ! baiełczko top ! smak top!!!!!!
Miesniak12345 –
Jako shake po treningu idealny ! Szybka wchlanialnosc szybka regeneracja!
Wiktor –
Wanilia – limonka jest petarda! polecam
Sebastiano –
Najlepszy hydrolizat ! Szybko się wchłania, nie ma problemów z trawieniem , rozpuszczalność super co daje rewelacyjną jakość!
Patrykos –
Wysoka jakość, mega rozpuszczalność i orzeźwiający smak wanilii z limonką jest super 🙂 polecam rozrabiać w shakerze z delikatnie schłodzoną wodą 🙂
Małgorzata –
Wanilia limonka uwielbiam 😀